NextGEN Gallery Plugin Not found

Ortodontie | Cabinet stomatologic Dr. Crăciun Mariana Constantina

Ortodontie

ortodontie_0Ortodontia este o ramura a medicinei dentare care se ocupa cu diagnosticarea, prevenirea si tratamentul malocluziei, adica pozitiile incorecte ale dintilor si oaselor maxilare care influenteaza echilibrul fetei, armonia profilului, masticatia corecta si nu in ultimul rand zambetul.

Terapiile din cadrul ortodontiei pot fi:

  • Functionale: sunt indicate pentru a reduce si elimina eventualele probleme descoperite, cu exercitii musculare si/sau aparate ortodontie pasive care ghideaza fortele masticatorii;
  • Mecanice: cand se folosesc aparate care se prind extra oral sau dentinar, exercitand forte necesare pentru a corecta anomaliile gasite;
  • Chirurgicale: indicate in principal la adulti si/sau cand metodele ortodontice nu rezolva problemele existente.

FOARTE IMPORTANT!

Este foarte important de stiut, inca de la inceput, ca tratamentul ortodontic este un contract pe termen lung intre medicul ortodont (care trebuie sa dirijeze tratamentul), pacient si in multe cazuri parintii acestuia de a caror colaborare depinde intr-o masura foarte mare rezultatul tratamentului. De aceea este bine ca pacientii si parintii sa aiba o viziune cat mai clara asupra drumului ce trebuie urmat si totodata sa fie incredintati de necesitatea tratamentului, pentru a trece cat mai usor peste aceasta perioada.

C.M.I. Dr. Craciun Mariana Constantina situat in Sectorul 6 al Capitalei, colaboreaza cu un medic ortodont, profesor universitar la Facultatea de Medicina Dentara  Bucuresti.