NextGEN Gallery Plugin Not found

Implant dentar | Cabinet stomatologic Dr. Crăciun Mariana Constantina

Implantologie

implant-dentarImplantologia reprezinta una dintre cele mai inovatoare descoperiri in medicina dentara, o metoda moderna de tratament a edentatiilor (lipsa de dinti).

Implantul dentar este o interventie chirurgicala prin care se introduce un dinte nou sub forma unei piese de titan pe arcada dentara. Plasarea implantului de dinti se face dupa ce locul extractiei s-a vindecat sau imediat dupa extractie, printr-o interventie chirurgicala nu foarte complicata. Dupa un timp, necesar integrarii in os, implantului i se ataseaza o alta piesa metalica numita bont protetic, deasupra caruia medicul poate plasa coroana, puntea sau proteza ce va inlocui dintele sau dintii lipsa.

Procedura chirurgicala se desfasoara pe doua etape:

  1. Introducerea implantului din titan in os pe o perioada de timp in care implantul va fi osteointegrat.
  2. Descoperirea implantului si atasarea lucrarii protetice definitive.

Avantaje fata de lucrarile protetice clasice:

  • Implantul este mult mai confortabil.
  • Estetica dintelui si a gingiei este foarte asemanatoare dintelui natural.
  • Nu sunt afectati in nici un fel dintii vecini in timpul lucrarii protetice si nici dupa.
  • Prin implant se inlocuieste si radacina dintelui, fapt care ajuta la mentinerea nivelului osului in limite estetice si functionale optime.
  • In cazul implanturilor este mai usor de intretinut igiena cavitatii bucale.

Tratamentul prin implanturi dentare este singura alternativa in cazul pacientilor nevoiti sa poarte proteze mobile. Va asteptam in cabinetul stomatologic din Sectorul 6, cartierul Militari, Piata Gorjului, strada Valea Lunga, nr. 14, bl. Z3, pentru un plan de tratament complet!