NextGEN Gallery Plugin Not found

Endodontie | Cabinet stomatologic Dr. Crăciun Mariana Constantina

Endodontie

endodontieEndodontia este ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul canalelor radiculare (respectiv devitalizare si obturatie de canal).

Tratamentul de canal se impune atunci cand pulpa dintelui (formata din nervii si vasele de sange ce il hranesc) se infecteaza datorita unei carii profunde netratate sau incorect tratate. Astfel, dintele este anesteziat si se patrunde la nivelul camerei pulpare (“nervului”) cu freze si apoi cu ace speciale.

Odata ce pulpa infectata este extrasa, camera pulpara si canalele radiculare sunt obturate cu materiale specifice antiseptice si sigilante. Procesul este integral nedureros datorita anesteziei bine facute cu substante de foarta buna calitate.

In cabinetul nostru situat in Sectorul 6, cartierul Militari, aceste interventii se realizeaza cu aparatura si cu materiale de ultima generatie. In tratament se foloseste apex finder-ul, aparat cu ajutorul caruia se masoara exact lungimea canalului si se realizeaza o preparatie foarte precisa a canalului radicular in vederea obturarii acestuia.